منتديات عائلة هندى
منتديات عائلة هندى
منتديات عائلة هندى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


Welcome to you, زائر in hendyfamily

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 البوفيه المفتوح دائما

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
shaker hendy
المدير العام
shaker hendy


ذكر
العمر : 34
الموقع : www.hendyfamily.com
العمل/الترفيه : مدير فرع شركة اجهزة طبية
المهنه : البوفيه المفتوح دائما Unknow10
تاريخ التسجيل : 20/07/2008

البوفيه المفتوح دائما Empty
مُساهمةموضوع: البوفيه المفتوح دائما   البوفيه المفتوح دائما I_icon_minitimeالجمعة سبتمبر 05, 2008 6:13 am

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


اولا ......... (( السلطات ))


1_ سلطه خضراء ____طبعا كلنا عارفين اهميه السلطه وفؤائدها وهى الركن الاساسى فى السفرة .... فمما تتكون ... ؟ تتكون كالاتى وتجهز هكذا .....!!

يلا بينا نسمى الله ونبدا نحضر مع بعض ......,ٍٍٍٍٍٍِِِ

الخس الاخضر... (( الكابوتشى)) او اى خص عادى يعنى مش مشكله .

الطماطم ... الخيار .... الجذر ... الفلفل الرومى .


طريقه العمل ...........,ٍٍٍٍٍٍٍٍٍ

يقطع الخس تقطيع صغيرا وجيدا ويرقص جيدا فى الطبق (( السيرفيس ))

وتقطع الطماطم والخيار والجذر والفلفل على هيئه دوائر (( ترانشات ))


وترص فوق الخس بشكل شيك وجميل .


ثانيا السلطه الذهبيه _____

هى نفس المكونات يضاف اليها (( الذرة الحلو )) يباع جاهز فى السوبر ماركت.

طريقه العمل ......,ٍٍٍ

تقطع المكونات تقطيع صغيرا جدا (( عادى يعنى )) ويضاف اليها الذرة الحلو

الشوربه ______!!

اولا شوربه لسان العصفور .... وهى كالاتى .

يضاف المياه الساخنه فى انااااااء على النار ويضاف اليها لسان العصفور و بصل كامله بدون تقطيع

مع جذرة كامله ايضا وبضافه البوهارات (( الملح والفلفل والحبهاان وورق روى ))


لمده _____ 15 دقيقه .


ثانيا .. شوربه شعريه .... وهى كالاتى .

تحمر الشعريه بقطعه زبده ويضاف اليها المياه والبهارات السابقه .

ونفس الوقت تقريبا .



الاساسيات (( الطبق الرئيسى ))

مكرونه وارز وفراخ ولحمه .......(( يا سلام ))

المكرونه البشاميل .
تسلق المكرونه ثلاث تربع سوى (( مدين )) .

تحضير البشاميل ...______,ٍٍ
الزبده .... الدقيق .... اللبن ... كريمه لبانى .

يحمر الدقيق مع الزبده حتى يصفر مع التقليب بمضرب سلك . ثم يضاف اليه اللبن والكريمه

ويقلب جيدا جدا .


طريقه العمل الاساسيه .....

ناتى بسرفيس بيضاوى الشكل ويدهن ارضيته
بقليل من البشاميل ويضاف اليه المكرونه الموجوده ثم يغطى بالشاميل جيدا
بجميع الاركان وتدخل الفرن لمده 10 دقائق (( وش يعنى ))


ولو حبذا اضافه لحمه مفرومه فى الوسط (( مفيش مشكله ))(( وسط المكرونه ))


الفراخ البانيه ____________!!!


صدور فراخ مخليه .............!!


الطريقه ....

تبشر بصله وطماطمه ويضاف اليهم الملح والفلفل ولو موجود مسترده يبقى عسل

موجوده بالسوبر ماركت . ويضاف اليهم صدور الفراخ المخليه


وتترك لمده 30 دقيقه (( نصف ساعه ))


ويحضر بقسماط ودقيق... وبيض مضروب بكوب لبن ........ وناخد الفراخ بقى
ونضعها فى الدقيق الناشف . ونضعها فى البيض المضروب ثم فى البقسماط ثم
تحمر فى الزيت الذرة .



ارز بالخلطه ...........!!

يحضر بصله مقطعه وجذر وثوم وطماطمه وتحمر حتى تحمر جيدا

وبعد التحمير يضاف الماء الساخنه وتترك على النار حتى تغلى (( كاى ارز عادى ))


وناتى بقطعه زبده حلوة كده ويحمر الرز بالزبده ويضاف اليه الملح والقرفه .


نصفى البصل والجذر والثوم (( المكونات السابقه
)) من الماء جيدا ولا ننسى اننا سنستخدم الماء مش المكونات وطبعا الرز
متحمر خلاص وجاهز وسخن ونضع الماء ويغطى جيدا


ويترك على نار هادئه جدا لمده 30 دقيقه (( نصف ساعه تقريبا ))



طبعا الرز بقى جاهز للاكل صح .........؟


لا بقى مش هناكله كده .... نضعه فى سيرفيس ونضع عليه المكسرات المكونه من

زبيب وبندق ولوز وعين الجمل لو موجودين مش موجود خلاص عادى .



اللحمه بتلوووووووو __________ انا عارفها وانتم ..؟

لو امكن اننا نقول للجذار لحمه عروق وتقطع
دوائر وتوضع فى اناء مع اضافه القليل من الملح والفلفل ثم نضع فى اناء اخر
شويه دقيق (( وتبنن اللحمه فى الدقيق زى فراخ البنيه ))




فاكرة المياه بتاعة الرز (( عاوزين شويه زيها بالضبط )) ونضعها المياه على النار ويضرب شويه


دقيق بكوب ماء بارد ويضاف الى المياه السابقه (( الا على النار )) وتقلب جيدا جدا بمضرب سلك




ناتى باللحمه وتحمر فى زيت وناتى بالمياه الا مضروب فى دقيق على النار وتوضع عليها مشروم


(( من السوبر ماركت )) وتترك على نار هادئه لمده 15 دقيقه (( ربع ساعه ))




هنحس انها زى الجيلى كده لا تخافى


كده البوفيه جاهز للاكل وبالف هنا وشفا حاجه بسيطه جدا والله ولو فى اى شى انا موجود

للسؤال عن اى شى ..


احوكم ............ الشيف (( شاكر صلاح ))
البوفيه المفتوح دائما 34028a9179البوفيه المفتوح دائما 34028a9179
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.hendyfamily.com
محمود رشاد
عضو ماسي
عضو ماسي
محمود رشاد


ذكر
العمر : 31
الموقع : HODADSK@YAHOO.COM
العمل/الترفيه : طالب اتنين فول
المهنه : البوفيه المفتوح دائما Studen10
تاريخ التسجيل : 12/07/2008

البوفيه المفتوح دائما Empty
مُساهمةموضوع: رد: البوفيه المفتوح دائما   البوفيه المفتوح دائما I_icon_minitimeالجمعة سبتمبر 05, 2008 7:18 pm

تسلم ع البوفيه الجامد ده

تقبل مرورى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.hendyfamily.com/forum.htm
Dr / Emy Hendy
عضو ماسي
عضو ماسي
Dr / Emy Hendy


انثى
العمر : 25
المهنه : البوفيه المفتوح دائما Pharma10
تاريخ التسجيل : 01/08/2008

البوفيه المفتوح دائما Empty
مُساهمةموضوع: رد: البوفيه المفتوح دائما   البوفيه المفتوح دائما I_icon_minitimeالجمعة سبتمبر 05, 2008 9:43 pm

طيب يا شاكر البوفيه ده فين
اوع تقول فى الاسماعليه علشان انا جعت ومش هصبر لحد ماجى ابعتهولى دليفرى scratch

الموضوع جميل وطريقه الاكل سهله
تقبل مرورى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
donna hendy
عضو ماسي
عضو ماسي
donna hendy


انثى
العمر : 22
المهنه : البوفيه المفتوح دائما Singer10
تاريخ التسجيل : 07/05/2008

البوفيه المفتوح دائما Empty
مُساهمةموضوع: رد: البوفيه المفتوح دائما   البوفيه المفتوح دائما I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 06, 2008 2:21 am

شاكر انا جعانه جداااااااااااااااا ومكسله اصلا اجيب اكل واللهى

ممكن تعزمنى على البوفيه الجامد جدااااااااااااااااااا ده او ابعتلى حاجه مع اللى هتبعته لايمى


Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

انا مش بحب حد يفكرنى انى جعانه وانت يا شاكر فكرتنى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaker hendy
المدير العام
shaker hendy


ذكر
العمر : 34
الموقع : www.hendyfamily.com
العمل/الترفيه : مدير فرع شركة اجهزة طبية
المهنه : البوفيه المفتوح دائما Unknow10
تاريخ التسجيل : 20/07/2008

البوفيه المفتوح دائما Empty
مُساهمةموضوع: رد: البوفيه المفتوح دائما   البوفيه المفتوح دائما I_icon_minitimeالأحد سبتمبر 07, 2008 6:50 am

هههههههههههههههههههههههههه
اول معليش يا ايمى البوفية دة مش عندى بس لو جيتى هنا ممكن اعملك واحد زية بظبط ويمكن احسن منة

لانى درست كل دة فى المعهد


ثانيا دوناااااااااااااااااااااااااا
والله يادونا انا حطيت الموضوع دة وكان نفسى الناس كلها تقراة وهى صايمة علشان يموتو من الجوع


شكرا ليكو بجد على ردودكم الجميلة
وكل سنة وانتم طيبين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.hendyfamily.com
FOKSH
عضو ماسي
عضو ماسي
FOKSH


ذكر
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 29/08/2008

البوفيه المفتوح دائما Empty
مُساهمةموضوع: رد: البوفيه المفتوح دائما   البوفيه المفتوح دائما I_icon_minitimeالإثنين أكتوبر 06, 2008 12:59 pm

الله عليك ياشاكر
بوفيييه رائع
............
طب سلام انا رايح أأكل وراجع باااااااى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البوفيه المفتوح دائما
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات عائلة هندى :: منتدي المرأه :: المطبخ ووصفات الاكلات-
انتقل الى: